• Ελληνικά
  • English
  • Русский

Πρέβεζα

Μία πόλη-νησί στην Ηπειρο!

Μια πόλη με ατμόσφαιρα νησιού, γραφική, χαρούμενη, με αξιοθέατα που μαρτυρούν ιστορία αιώνων και πάμπολλες παραλίες να επιλέξετε. Η Πρέβεζα έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη της. Από αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους και κάστρα μέχρι πανέμορφες παραλίες με καταγάλανα νερά σε όλο το μήκος της ακτογραμμής του Νομού.

Στην Ήπειρο, η Πρέβεζα σάς χαμογελά. Στραμμένη προς τον Αμβρακικό κόλπο και το Ιόνιο Πέλαγος, με μια υπέροχη προκυμαία, μαρίνα γεμάτη ιστιοπλοϊκά, δεκάδες εστιατόρια και μεζεδοπωλεία, πεζόδρομους και εκλεπτυσμένα μαγαζιά, θα σας γοητεύσει. Λίγο έξω από την πόλη, στην αρχαία Νικόπολη, «συναντάτε» τον Οκταβιανό Αύγουστο, τον Αντώνιο και την Κλεοπάτρα. Ύστερα ανάβετε τη μηχανή και ετοιμάζεστε να εξερευνήσετε τα 60 χιλιόμετρα παραλιών που απλώνονται από την Πρέβεζα ως την Πάργα. Σε αυτή τη γωνιά της Ηπείρου, οι επιλογές δεν έχουν τέλος ούτε και οι απολαύσεις.

Αμέτρητες παραλίες, αναρίθμητες επιλογές

60 χλμ. παραλιών με άμμο και ωραία νερά σάς περιμένουν από την Πρέβεζα μέχρι την Πάργα. Λούτσα, Βάλτος, Λύχνος, Αμμουδιά, Λυγιά, Καστροσυκιά… Απομόνωση, αλλά και πολυσύχναστα beach bar. Ό,τι παραλία κι αν ψάχνετε, θα τη βρείτε εδώ.

 

Σύντομη Ιστορική Αναδρομή

Στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, κοντά στα ερείπια της αρχαίας Βερενίκης, σε απόσταση 10 περίπου χιλιομέτρων από τα ερείπια της αρχαίας Νικόπολης, που ιδρύθηκε μετά τη ναυμαχία του Ακτίου το 31 π.Χ., είναι χτισμένη η πόλη της Πρέβεζας, σε μια θέση κλειδί για τη μετέπειτα πνευματική και εμπορική της ανάπτυξη. Την πρώτη σαφή αναφορά του ονόματος της βρίσκουμε στην ελληνική παραλλαγή του ‘‘Χρονικού του Μορέως’’ του 1429, στίχος 9108: « … κάτεργα εξήντα ήλθασιν και είναι Γενοβίσων, επέζεψαν στην Πρέβεζαν, κουρσεύουν τα χωρία … ».

Το 1821 η περιοχή, απομακρυσμένη από τα κέντρα του Αγώνα, δεν ήταν εύκολο να επαναστατήσει αρκετοί όμως κάτοικοί της έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Παρά το γεγονός ότι παρέμεινε έξω από τα σύνορα του νέου ελληνικού κράτους, η ανάπτυξή της κατά το 19ο αιώνα υπήρξε αξιόλογη κυρίως στον οικονομικό τομέα. Απελευθερώθηκε από τον Ελληνικό στρατό στις 21 Οκτωβρίου 1912.

Μετά το 1983 η Πρέβεζα εντάχθηκε στον ενιαίο πολεοδομικό σχεδιασμό (Ε.Π.Α.). Σήμερα η πόλη διαθέτει πλήρη κοινωνική και τεχνική υποδομή και λειτουργίες Νομαρχιακού και Περιφερειακού επιπέδου: διοίκηση, Νοσοκομείο, εκπαίδευση και λοιπή κοινωνική υποδομή, αθλητικές εγκαταστάσεις, κεντρικές λειτουργίες πόλης, Λιμεναρχείο, Τελωνείο κ.λπ.

Η σημερινή Πρέβεζα πορεύεται με σεβασμό στις μνήμες και τις παραδόσεις της, στηριγμένη στις ανησυχίες, τις αναζητήσεις και τις προσδοκίες των φιλόξενων κατοίκων της.

23ης Φεβρουαρίου 4, Πάργα, 48060

Τηλ. +30 26843 00620 | +30 69776 20392

E-mail : info@epirusrealty.com